MINIMALE LEVERING VIA DE AARDGASBUDGETMETER
Personen met een aardgasbudgetmeter die tijden de wintermaanden (november tot en met maart) over onvoldoende financiƫle middelen beschikken om de budgetmeter op te laden, kunnen zich wenden tot het OCMW.
Gezinnen die door betalingsproblemen zijn gedropt door hun energieleverancier, worden verder beleverd door de distributienetbeheerder. Als ze ook daar hun facturen niet meer kunnen betalen, plaats de netbeheerder een oplaadbare budgetmeter, die toelaat het verbruik vooraf te betalen.
Sinds het najaar van 2009 gebeurt dit ook voor aardgas. 
 
In tegenstelling tot de minimale levering aan 10 ampère via budgetmeter voor elektriciteit, biedt de budgetmeter voor aardgas geen technisch betrouwbare en veilige mogelijkheid daartoe. Wie niet oplaadt en ook zijn noodkrediet (1.000kWh) heeft opgebruikt, valt zonder aardgas totdat hij de meter opnieuw oplaadt met de budgetmeterkaart.
 
Om te vermijden dat mensen vanwege een gebrek aan geld om op te laden in de winter zonder verwarming vallen, voorziet de Vlaamse Regering sinds de winter van 2010 een alternatief. Dat laat de OCMW's toe om aan behoeftigen een beperkte financiële steun toe te kennen om op te laden. Deze financiële tussenkomst staat voor een minimale hoeveelheid aardgas, goed voor een minimaal comfort.
 
De toekenning van een financiële tussenkomst in de oplading van de aardgasbudgetmeter  kan enkel na een grondig sociaal- financieel onderzoek uitgevoerd door de sociale dienst van het OCMW. 
 
Meer info? Sociaal Huis Bredene - Duinenstraat 106 - 059 33 97 70 - info@ocmwbredene.be
 

CONTACT

OCMW BREDENE

INTRANET