Sociale kruidenier ´t Groot Verschil' maakt het verschil
De Bredense sociale kruidenier ’t Groot Verschil was eind november 6 maanden open. Meteen een goede reden om de werking en de opstart van het nieuwe initiatief te evalueren. Het aanbod en samenwerking is ondertussen mooi uitgebouwd.

Een sociale kruidenier is een winkel waar kwetsbare gezinnen die het wat moeilijker hebben om de eindjes aan elkaar te knopen kunnen kiezen uit kwaliteitsvolle producten en hier ook voor betalen aan een prijs die onder de marktprijs ligt. Klanten kunnen er basisproducten voeding, verzorging en hygiëne aankopen of gratis verkrijgen, maar kunnen vooral ook even hun verhaal kwijt bij een kop koffie of soep. 

Uit een gebruikersbevraging blijkt een algemene tevredenheid over het initiatief.  Er werden reeds 145 winkelpassen toegekend en er kwamen dan ook maandelijks gemiddeld 37 klanten langs.

Maar 't Groot Verschil maakt ook het verschil op het vlak van ontmoeting, activatie en rechtenverkenning.  De vrijwilligerswerking, waarbij verschillende werelden samen komen en zich engageren voor hetzelfde doel, is een grote troef.

 

CONTACT

OCMW BREDENE

INTRANET