MOEILIJKHEDEN BIJ HET BETALEN VAN DE HUISARTS?

Het systeem betalende derde huisartsen is er op gericht mensen minder te laten betalen voor hun gezondheidszorgen. Mensen die geen verhoogd tarief hebben, kunnen toch vragen aan de huisarts om enkel het remgeld te betalen.


Hoe weet je of je van verhoogd tarief geniet?Dit is herkenbaar op je ziekenfondsklevers waar het derde cijfer onderaan links 1 zal zijn (xx1 xxx). Indien het cijfer niet gelijk is aan 1 dan kan je misschien gebruik maken van het derdebetalersysteem.

 

Bij het bezoek aan de huisarts kan gebruikt gemaakt worden van het systeem betalende derde op voorwaarde dat je dan verklaart het financieel moeilijk te hebben. Het is echter aan de huisarts om dit dan al dan niet toe te staan. De huisarts in kwestie moet ook zelf hebben toegestaan om dit systeem te willen toepassen (zgn. geconventioneerd).

 

Normaal betaal je bij de huisarts een consultatie en breng je het ontvangen getuigschrift van die consultatie dan binnen bij je ziekenfonds voor terugbetaling.

In het systeem van betalende derde betaal je zelf maar een paar euro's aan de dokter (enkel het remgeld) en zal het ziekenfonds de rest dan rechtsreeks betalen aan de huisarts.

 

Bespreek dit betaalsysteem met je huisarts of neem contact op met je eigen ziekenfonds voor meer inlichtingen.

 

 

 

© OCMW Bredene - Duinenstraat 106 - 8450 Bredene