WZC Jacky Maes krijgt steun van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling

Streekfonds West-Vlaanderen en de Provincie West-Vlaanderen i.s.m. de Koning Boudewijnstichting lanceerden onlangs een projectoproep waarbij West-Vlaamse WZC''s financiële ondersteuning konden krijgen om de strijd tegen COVID-19 het hoofd te bieden. Het WZC Jacky Maes diende een dossier in waarin de vele inspanningen voor en door de medewerkers en de bewoners van het WZC werden belicht. WZC Jacky Maes krijgt op basis van dit dossier nu een forfaitaire steun ten bedrage van € 5.000. Deze financiële steun wordt mogelijk gemaakt door het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling.
In het WZC Jacky Maes werd naar aanleiding van de Coronacrisis sterk geïnvesteerd in initiatieven om de medewerkers en de bewoners mentaal te ondersteunen bij het bedwingen van deze crisis. De inspanningen die werden geleverd om de bewoners blijvend (digitaal) in contact te houden met de buitenwereld en hen geanimeerd en geactiveerd te houden, zijn hierbij lovenswaardig. Iedereen vertoonde en vertoont nog steeds een ongekende veerkracht om zowel medewerkers als bewoners veilig te houden. 

 

Deze financiële steun is alvast een mooie waardering hiervoor. Met dank aan het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling. 


© OCMW Bredene - Duinenstraat 106 - 8450 Bredene