't GROOT VERSCHIL SOCIALE KRUIDENIER

Vrijdag 18/05/2018 opende de nieuwe sociale kruidenier ’t Groot Verschil in Bredene zijn deuren. Om het project in de kijker te zetten, werd een opendeurmoment georganiseerd waarbij de sociale kruidenier eenmalig vrij bezocht kon worden tussen 16.00u en 19.00 u met een officiële opening door de OCMW-raad.
Vanaf 22 mei 2018 verwelkomen de coördinator en de vrijwilligers de eerste klanten om effectief aankopen te doen. Een sociale kruidenier is een winkel waar kwetsbare gezinnen die het wat moeilijker hebben om de eindjes aan elkaar te knopen kunnen kiezen uit kwaliteitsvolle producten en hier ook voor betalen aan een prijs die onder de marktprijs ligt.

 

Klanten zullen er basisproducten voeding, verzorging en hygiëne kunnen aankopen of gratis verkrijgen, maar vooral ook even hun verhaal kwijt kunnen bij een kop koffie of soep.  Het project in Bredene betreft een initiatief van het OCMW Bredene in samenwerking met Curieus Bredene vzw/SamenSterker.

Het moet een ontmoetingsplaats worden waar mensen in armoede actief betrokken worden in het kader van armoedebestrijding. Wie mag shoppen in de sociale kruidenier wordt geregeld via de sociale dienst van het OCMW. In deze ‘winkel’ kunnen mensen met (financiële) problemen dus tijdelijk terecht.

 

Er is vrije keuze eens binnen, maar geen vrije toegang. Je hebt een winkelpas nodig er om te kunnen winkelen.

 

Het project werd gerealiseerd met de steun van het Streekfonds West-Vlaanderen, beheerd door de koning Boudewijnstichting.

 
 

't Groot Verschil sociale kruidenier 

Dorpsstraat 98


8450 Bredene

059 301 201


desocialekruidenier@ocmwbredene.be

 

dinsdagnamiddag: 13.00u - 17.00u

vrijdagvoormiddag: 9.30u - 12.30u

© OCMW Bredene - Duinenstraat 106 - 8450 Bredene